Чому дитині важливо мати хобі

13.04.2021 17:20

Чому дитині важливо мати хобі

Хобі – це заняття, яке людина робить для душі. Воно допомагає зняти стрес, покращити настрій після важкого дня, відігнати погані думки, заспокоїтися. Хобі для дитини відіграє не менш важливу роль, ніж для дорослого, тому повинно займати чільне місце в її житті. І неважливо, що саме це буде – вишивання хрестиком, комп’ютерні ігри, танці, малювання чи свій влог. Завдання батьків – підтримувати вибір і постаратися забезпечити дитину всім необхідним, наприклад, купити шкільні канцтовари для створення саморобок із паперу, шолом для катання на велосипеді або камеру для фільмування.

У чому користь хобі

Не всі сучасні діти знають, що таке хобі, адже в більшості дозвілля обмежується лише соціальними мережами та комп’ютерними іграми. Є й такі, у кого просто немає часу на власні захоплення через велику завантаженість у школі та на додаткових заняттях.

Хобі – це те, чим можна займатися у вільний час і що є улюбленим заняттям, тобто приносить задоволення. Кожній дитині потрібно мати захоплення, й не тому, що воно якесь модне або престижне, а тому, що воно вирішує конкретні завдання.

Ось чому важливо мати хобі:

  • навчитися планувати час і розставляти пріоритети;

  • розширити коло спілкування за інтересами, знайти друзів, з якими завжди знайдуться цікаві теми для розмов;

  • навчитися доводити почате до кінця, розвинути цілеспрямованість, терпіння, увагу, посидючість;

  • розширити кругозір, стати експертом у певній сфері, завдяки чому легше завоювати авторитет в однолітків;

  • підвищити самооцінку завдяки досягненню результатів в улюбленій справі;

  • забути про нудьгу, адже завжди є чим цікавим зайнятися.

Батькам важливо пам’ятати, що нав’язувати хобі для дітей не можна. Дитина повинна сама зробити вибір, щоб навчитися приймати рішення. Однак мама чи тато може запропонувати якесь заняття, враховуючи здібності та інтереси малечі, і в разі чого врівноважено прийняти відмову. При виборі майбутнього хобі не забувайте про темперамент. Непосидючим дітям підходять різноманітні активності, спокійним – творча діяльність і пізнавальні заняття. Для усіх типів гуртівня канцтоварів «Час-Пік» пропонує корисні інструменти для майбутнього хобі: м’ячі, набори для творчості, паперову продукцію, фарби тощо.

Що цікавого запропонувати дитині

Пробувати різні види хобі – найкращий варіант знайти своє захоплення. Батьки повинні дати дитині можливість спробувати свої здібності в різних сферах діяльності:

  • творчість – малювання, ліпка, оригамі, квілінг, вишивання;

  • спорт – гімнастика, плавання, футбол, воркаут, скелелазіння, паркур;

  • танці – класичний балет, бальні або народні танці, контемп та інші сучасні стилі;

  • музика – вокал, гра на барабанах, гітарі, скрипці, духових інструментах;

  • комп’ютери – програмування, робототехніка, дизайн.

І не забувайте, що важливо рівномірно розподілити навантаження. Хобі повинно приносити радість, а дитина повинна також мати вільний час для ігор і відпочинку.

2024 © "klubochek.net". Все права защищены. Карта сайта.